6 augusti 2023
14:00

Bollnäs GIF FF

Referat: Fagersta Södra IK - Bollnäs GIF FF

Det blev oavgjort resultat 1-1 mellan Södra och Bollnäs på Onsjövallen på söndagen. Första halvlek var ett riktigt sömnpiller med få offensiva attacker för lagen . Bollnäs hade endast ett avslut i första halvlek men det var ett rent friläge i den 7:e minuten som Oscar i södramålet räddar mycket snyggt. Södras bästa läge hade Kristian Ekberg men hans skott räddades fint utav bortamålisen . 0-0 i halvtid .
Skott i första Södra 4 Bollnäs 1

I halvtid gjorde coach Calle några taktiska förändringar för att få mera tryck mot Bollnäs målet . Södra började klart bäst och skapade flera fina målchanser . Aron Granqvist har ett skott i den 54:e minuten som mv räddar. Aron har ytterligare ett läge i den 58:e minuten när han drar några gubbar men återigen gör målvakten i Bollnäs en fin räddning. Södra fortsätter att ösa på framåt . Wille har en nick över i den 59:e minuten . I den 63:e minuten gör Kristian Ekberg 1-0 på pass från Wille . Ekberg är nära att näta i den 73:e minuten men skottet räddas utav målisen. I den 80:e minuten har Bollnäs ett bra läge men Jocke Larsson dyker upp på mållinjen och rensar bort bollen. Shafick var nära att punktera matchen när han får ett bra läge i straffområdet i den 84:e minuten. Det ser ut som att Södra ska hålla sin 1-0 ledning men på övertid i den 92:a minuten får Bollnäs en frispark som man dunkar in till 1-1 . Södra går all in föratt avgöra och skapar 2 hörnor utan det resulterar i nåt farligt . Domaren blåser av matchen som resulterar i ett oavgjort resultat 1-1 . Avslut andra halvlek Södra 10 Bollnäs 3
Avslut totalt Södra 13 Bollnäs 4 .

Det här var en match som Södra dominerade stort och kunde avgjort i andra halvlek men tyvärr var vi lite ineffektiva och då tar Bollnäs vara på en av sina få lägen . Surt sa räven . Som coach Calle sa efter matchen " nu tar vi med oss andra halvlek till nästa match" . Och den är också på hemmaplan nu mot Forssa BK . Det är många som ska ha godkänt för sin insats i matchen . Jocke Larsson var grym i försvaret och Oscar gör en stabil match i målet . På mittfältet dominerade 17-åriga Aron Granqvist tillsammans med Shafick Irarema.